Varumärken

Cigarrer

Aging Room

Aging Room (3)

(Nicaragua)
Aladino

Aladino (3)

(Honduras)
Alec Bradley

Alec Bradley (6)

(Honduras)
Alonso Menendez

Alonso Menendez (1)

(Brasilien)
Arturo Fuente

Arturo Fuente (10)

(Dominikanska Rep)
Avo

Avo (2)

(Dominikanska Rep)
Blend 15

Blend 15 (3)

(Nicaragua)
Bolivar

Bolivar (3)

(Kuba)
Botl & Sotl Sweden

Botl & Sotl Sweden (2)

(Dominikanska Rep)
Brobergs

Brobergs (2)

(Sverige)
Buffalo Ten

Buffalo Ten (3)

(Dominikanska Rep)
Bundle Selection By Cusano

Bundle Selection By Cusano (3)

(Dominikanska Republiken)
C.L.E Cigars

C.L.E Cigars (2)

(Honduras)
Camacho

Camacho (4)

(Honduras)
CAO

CAO (4)

(Nicaragua)
Casa Magna

Casa Magna (4)

(Nicaragua)
Casa Turrent

Casa Turrent (4)

(Mexiko)
Casdagli

Casdagli (3)

(Costa Rica)
Cohiba

Cohiba (13)

(Kuba)
Cuaba

Cuaba (3)

(Kuba)
Cucaracha

Cucaracha (11)

(Nicaragua)
Cusano

Cusano (3)

(Dominikanska Rep)
Davidoff

Davidoff (25)

(Dominikanska Rep)
Don Tomás Dominican Bundle

Don Tomás Dominican Bundle (2)

(Dominikanska Rep)
Drew Estate

Drew Estate (16)

(Nicaragua)
Eiroa

Eiroa (5)

(Honduras)
Enclave

Enclave (5)

(Nicaragua)
EP Carillo

EP Carillo (4)

(Dominikanska Rep)
Flor De Copan

Flor De Copan (3)

(Honduras)
Flor De Selva

Flor De Selva (2)

(Honduras)
Fonseca

Fonseca (1)

(Kuba)
Fratello Cigars

Fratello Cigars (2)

(Nicaragua)
Furia

Furia (2)

(Nicaragua)
Gurkha

Gurkha (11)

(Dominikanska Rep)
H.Upmann

H.Upmann (11)

(Kuba)
Jas Sum Kral

Jas Sum Kral (1)

(Nicaragua)
Joya De Nicaragua

Joya De Nicaragua (6)

(Nicaragua)
La Estrella

La Estrella (3)

(Honduras)
La Preferida

La Preferida (2)

(Nicaragua)
La Rica

La Rica (5)

(Nicaragua)
Macanudo

Macanudo (9)

(Dominikanska Rep)
My Father

My Father (9)

(Nicaragua)
New World

New World (13)

(Nicaragua)
NUB

NUB (3)

(Nicaragua)
Oliva

Oliva (8)

(Nicaragua)
Paperboy

Paperboy (2)

(Dominikanska Rep)
Paradiso

Paradiso (1)

(Nicaragua)
Partagas

Partagas (7)

(Kuba)
Perdomo

Perdomo (10)

(Nicaragua)
Port Of Gothenburg

Port Of Gothenburg (3)

(Dominikanska Rep)
Punch

Punch (3)

(Kuba)
Quick And Dirty

Quick And Dirty (1)

(Dominikanska Rep)
Quintero

Quintero (6)

(Kuba)
Rocky Patel

Rocky Patel (12)

(Nicaragua)
San Lotano

San Lotano (6)

(Nicaragua)
Schizo

Schizo (4)

(Nicaragua)
Steffo

Steffo (6)

(Honduras)
Tatuaje Cigars

Tatuaje Cigars (4)

(Nicaragua)
Te-amo

Te-amo (1)

(Mexico)
Tektor Cigars

Tektor Cigars (4)

(Sverige, Gotland)
The Griffins

The Griffins (2)

(Dominikanska Rep)
Trinidad

Trinidad (4)

Kuba (Kuba)
umnum

umnum (2)

(Honduras)
Vegueros

Vegueros (5)

(Kuba)
Villa Zamorano

Villa Zamorano (4)

(Honduras)
Zino

Zino (5)

(Dominikanska Rep)

Prisvärda Cigarrer

 

 • På Mr Andersons Cigars är vi cigarrspecialister som passionerat älskar cigarrer, särskilt prisvärda cigarrer. Vi utökar ständigt vårt sortiment av cigarrer och cigarrtillbehör. Här hittar du många av vinnarna av årets bästa cigarr från tidigare år, inklusive personliga favoriter som EP Carillo Pledge Prequel Robusto. Vår samling inkluderar även kubanska cigarrer från ledande tillverkare och andra cigarrproducerande länder. De limiterade och exklusiva kubanska cigarrerna är tillverkade i begränsad upplaga och är mycket populära bland samlare, även om de kan vara svåra att få tag på.
 • För dig som söker cigarrtillbehör för ditt cigarrutövande har du kommit rätt! Vi erbjuder allt från eleganta humidorer från Adorini och Savoy till stilfulla cigarrtändare och snygga cigarraskkoppar. Kom ihåg att cigarrer är en materialsport! Fördelarna med att köpa cigarrer online är många, inklusive ett större utbud av billiga cigarrer, bra cigarrer, tillbehör och snabba leveranser.
 • Vi förvarar våra cigarrer under ultimata förhållanden, så att dina cigarrer alltid är i perfekt skick när du får dem hem i brevlådan.
 • Hur mycket kostar en bra cigarr? Priset på en cigarr varierar beroende på kvalitet och smak. Det är en högst individuell upplevelse, och vad vi anser vara en bra cigarr kanske inte är samma för dig. Om du har 783 000 kronor liggande i byrålådan kan du avnjuta en Gurkha HMR Home - Gurkha Cigars, men det är en beställningsvara!
 • Hur röker man cigarr? Se vår instruktionsvideo här: Hur man röker en cigarr! - Hur man röker en Cigarr! (youtube.com).
 • Vi håller oss uppdaterade med de senaste cigarrtrenderna och nya cigarrer som kommer ut på marknaden. Om de är tillräckligt intressanta hamnar de i vår webbshop.
 • Vad bör man tänka på när man köper cigarr? Varje cigarr och produkt har en beskrivning. Smaken är högst individuell, men vi inkluderar ungefärlig röktid, storlek, ursprungsland och annan viktig information. Eftersom det cirkulerar många falska kubanska cigarrer på marknaden ger vi dig möjlighet att kontrollera äktheten på våra cigarrer från Kuba genom att tillhandahålla boxkoden här: Verificacion Habanos. Vi garanterar även att vi köper våra kubanska cigarrer från Habanos Nordic AB, som är Kubas statliga cigarrbolag i de nordiska och baltiska länderna.
 • Är det farligt att röka cigarr? Cigarrer innehåller som bekant tobak, men inga tillsatser. Nikotinet i cigarrer är dock inte bra för hälsan.
 • Vi har valt ut de bästa cigarrerna och inkluderat dem i några av våra olika cigarrpaket på Mr Andersons Cigars.
 • För nybörjare har vi sammansatt några lämpliga cigarrpaket. Vi erbjuder två olika alternativ: det lite enklare och billigare Rookie-paket Ove samt det lite mer exklusiva Rookie-paket Fredde. Eftersom tillgången på kubanska cigarrer är begränsad just nu, byter vi ut saknade cigarrer mot en cigarr med liknande smakprofil i samma prisklass. I båda cigarrpaketen har vi valt mildare cigarrer med olika ursprung, karaktärer och röktider. Allt för att du i lugn och ro ska kunna utforska den spännande cigarrvärlden och själv kunna finna dina favoriter. Glöm inte att köpa till cigarrsnoppare, cigarrtändare och humidor Adorini, eller humidor Savoy. Du hittar allt du behöver hos cigarrspecialisten Mr Andersons Cigars, till och med billiga cigariller och vanilj cigariller. Finns det något härligare än när cigarrummet fylls med härlig cigarrök?
Se mer på Youtube här
 

Vilka cigarrer är bäst?

 

Kubanska Cigarrer

Precis som vin så så bidrar jordmån, klimat och luftfuktighet tobakens egenskaper och karaktär. Det första landet många tänker på när de hör ordet cigarr, så ligger Kubanska cigarrer högst upp på listan. Kubanska cigarrer anses av många vara de bästa i världen och de bästa kubanska cigarrerna tillverkas i Vuelta Abajo regionen på nordvästra Kuba och där odlas enligt många den bästa tobaken i världen till cigarrer. Det är den unika jordmånen som tillsammans med klimatet gör att regionen är synnerligen lämplig för att odla tobak. Från Vuelta Abajo hämtas tobaken till samtliga premium Kubanska cigarrer så som Cohiba, Montecristo, Partagas, H. Upmann, Romeo Y Julieta med flera.

Detta tillsammans med att man har månghundraåriga traditioner i att tillverka cigarrer är det som ger Kubanska cigarrer dess glans.

Vill ni veta boxkoden på lådan med era Kubanska cigarrer så hör bara av er till oss så skickar vi den till er.

 

Vilka cigarrer kommer från Nicaragua?

Centrum för cigarrproduktion i Nicaragua är Esteli, en stad med 100,000 invånare. Förutom att vara en viktig stad för tobak odlas det också en hel del kaffe i denna region. Norr från Esteli hittar man dalen Condega, som är det största odlingsområdet för tobak till cigarrer. Andra distrikt är Jalapa, vilket är Nicaraguas absolut bästa odlingsområde. Jalapa upptäcktes som odlingsplats av bland annat Angel Oliva, grundaren till Oliva Cigars. Denna dal är mycket otillgänglig och var mer eller mindre helt isolerad när Angel Oliva planterade de första fröerna med kubansk tobak redan 1954.

 

 Den vanligaste arten för inlage tobak är Criollo 98, en variant av den klassiska inhemska kuba tobaken Criollo.

 

Kända märken från Nicaragua är NUB, Oliva och New world för att nämna några.

 

Vilka cigarrer kommer från Honduras?

Centrum för cigarrproduktion i Honduras är staden Danli i Paraisodistriktet, på samma sätt som Santiago de los Cabelleros är det för Dominikanska Republiken och Esteli i Nicaragua. Det andra viktiga området är Jamastran, vilket har samma betydelse för Honduras som Jalapa har för Nicaragua.

 

I Honduras använder man idag till allra största delen tobak som från början är utvecklade på Kuba. Detta gäller både moderna varianter av arterna Criollo 98 och Corojo 99 samt själva ursprunget Corojo. Dessa typer av tobak är kända för att vara mycket svårodlade. För att bemästra denna typ av tobak med dess kraftfulla karaktär behövs en mycket försiktig och noggrann fermentering och lagring. 

 

Kända cigarrmärken från Honduras är Steffo cigarrer och Rocky Patel.

 

Vilka cigarrmärken är kända från Dominikanska Republiken?

På Dominikanska Republiken har det odlas tobak i många hundra år och många av världens bästa cigarrer kommer härifrån. Arturo Fuente och Davidoff är baserade i och runt orten Santiago de Los Cabelleros.

I Dominikanska Republiken odlar man främst tre olika typer av tobak: 

 • Olor som har en viss sötma och sälta.
 • Piloto som har en kraftig karaktär och brinner lite långsammare och ger cigarren en beska med en liten sötma.
 • San Vincente som är en korsning av Piloto och olor.

Kända märken från Dominikanska Rep är cigarrspecialisten Davidoff, Arturo Fuente, Macanudo, Zino, The Griffins, CAO, Ashton, AVO m.fl.