Filtrera på pris

Varumärken

Buffalo Ten

Buffalo Ten

(Dominikanska Rep)

Märkets historia tar sin början på Dominikanska republiken 1955  En cigarrhantverkare vid namn Ramon A. Rodriguez (aka Don Pulita) bestämde sig för att skapa ett nytt företag inom tobaksindustrin med sin vän Don Jose J. Dominguez.

Tabacalera föddes 1956 med namnet Puros Cibao och producerade varumärket med samma namn. Verksamheten började på ett lager med en personalstyrka på 9 cigarr rullare och en månadsproduktion på 10 000 till 12 000 cigarrer som såldes på den lokala marknaden.

Det rullade(!) på och på 70 talet var man uppe i en produktion på 500 ooo cigarrer. Varumärket blev snabbt känt för sin goda kvalitet. 
Under samma period beslutade Herr Dominguez att överföra aktierna till Don Pulita och lämnade honom som den absoluta ägaren till företaget. År 1976 tog Osvaldo R. Rodiguez (don Pulita yngsta son) över som företagets president, en meriterad student på företagsekonomi med erfarenhet, visdom och vision om att ta företaget till en högre nivå. Målet uppnåddes genom att göra radikala förändringar i företaget, men behålla de traditioner och tekniker som hans far och mentor lärde honom.

1995 gjorde företaget stora förändringar av sina produkter. Även namnet ändrades till Tabacalera el Artista S.A. ett namn valt eftersom vi anser att våra medarbetare är konstnärer i produktionen av premiumcigarrer.


Idag Tabacalera El Artista S.R.L. är en kombination av tradition och decennier av erfarenhet, med fabrik på 60 000 kvadratmeter för produktion och förpackning av alla typer av tobaksvaror. Det är specialiserat på tillverkning av premiumcigarrer och levererar råmaterial till många stora och mycket kända företag över hela världen.