Filtrera på pris

Varumärken

Drew Estate

Drew Estate

(Nicaragua)

Drew Estates Historia börjar inte på Kuba som många andra cigarr märken utan i New York med Jonathan Drew och Marvin Samel och började i liten skala med en liten kiosk på ca 10m2.

Uppstarten var trög och motgångarna många. 1998 flyttade Jonathan till Estelí i Nicaragua för att försöka skapa ett eget märke. . Med bara några cigarrullare och ännu mindre pengar så började historien om The crazy gringo. En omställning som heter duga att lämna lägenheten i New York till att sova på en madrass i ett fallfärdigt hus och i ett land där han inte kunde språket.

I New York fortsatte Marvin jobba på i ett litet kontor. Här försökte han hitta finansiering genom att tigga och låna från släktingar, vänner och ibland av människor som man kanske inte alltid vill bli förknippad med.Men det gick trögt och de sökte ständigt finansiering. Men hela tiden kände de att de hade något stort på gång.

1999 så återvände Jonathan till New York med fantastiska blends till nya cigarrer. De nya cigarrerna var annorlunda och det behövdes något lika annorlunda och oväntat för att lansera dem. De kontaktade Scott ”ACID” Chester, som var en artist inom de mer alternativa kretsarna som främst jobbade med urban graffiti och motorcykelkonst. ”ACID” blev också en av de cigarrer som togs emot väl men i mycket liten skala.

Framgångarna med Acid gjorde att  de träffade ledande människor inom cigarrvärlden som kunde ge dem råd och hjälp. År 2000 så lanserade man sin Natural-serie på en lyxjakt som åkte längs med Manhattan med inbjudna höjdare från cigarrindustrin.

ACID var inte Drew Estates första serie utan det var La Vieja Habana, som släpptes1998. Men oturen var framme igen och orkaner i Nicaragua gjorde att produktionen fick läggas ned, för att sedan återlanseras 2001. Försäljningen slog i taket och under samma år blev Drew Estate uppmärksammat i tidningen Forbes där redaktionen gick listade de häftigaste varumärkena.

2004 flyttade huvudkontoret till Miami, för att komma närmare produktionen i Central-Sydamerika och Karibien. Man anställde även en ny VD i form av Steve Saka.

Den gamla fabriken hade blivit för liten och omodern, så september 2006 började man bygga den nya fabriken med utsikt över en dalgång och tobaksfält. I juli 2007 öppnade den nya fabriken och fick namnet La Gran Fabrica Drew Estate. Fabriken är den största i Nicaragua och den femte största i världen. Som vanligt ville Drew Estate vara lite annorlunda så arkitekturen blev till skillnad mot andra fabriker med handmålade väggar och öppna ytor. Man har tagit mycket hänsyn till de som ska jobba i fabriken, de är den viktigaste delen av produktionen. Ska man spotta ut 100 000 cigarrer och cigariller varje dag så vill man ha glada medarbetare.