Filtrera på pris

Varumärken

Perdomo

Perdomo

(Nicaragua)

Historien om Perdomo  började i staden San Jose de Las Lajas på Kuba, 27 km från Havanna.med Silvio Perdomo 1937 började han sin anställning på H. Upmann, och här stannade han kvar till 1945 då han blev erbjuden en chefsposition hos Partagás och blev kvar där fram till 1959.

Silvios son, Nicholas Sr, följde i sin pappas fotspår och följde sin faroch tog anställning som en av cheferna på Partagás-fabriken. Efter ett tag valde han dock att ta ett toppjobb på H. Upmann-fabriken, som var den största fabriken på Kuba.

Men när Castro 1959 kom till makten så arresterades Silvio av revolutionärerna och satt i fängelse under 15 år till han till sist fick tillstånd att emigrera till USA 1974. Nicholas Sr var också ett mål för revolutionärerna. Han stred för gerillan mot de kommunistiska styrkorna och blev skjuten två gånger men överlevde båda. Han flydde med hjälp av en vän via Uruguays ambassad och kom till Washington i USA. Nicolas Sr försörjde sig genom att jobba som en vaktmästare på en psykiatrisk klinik för 10 dollar per vecka. Han sig arbetade sig uppåt, soch tartade eget företag som blev ett av de största inom vaktmästeri.

Efter ett tag gick flytten tilll Miami, Florida för att komma närmare släktningar och vänner som bodde där. Nicholas son, Nicholas Jr, gick i skolan i Miami .

Nicholas var beslutsam att fortsätta sin familjs traditioner inom cigarrindustrin även om han i princip bara hade kunskap om hur man röker cigarrer, snarare än hur man tillverkar dem. 1992 startade han en liten verksamhet i sitt garage, namnet på företaget fick bli ”Nick´s Cigarr Co”. Han behöll sitt jobb på flygplatsen och jobbade med sitt eget företag på kvällarna. I börjat sysselsatte han 3 rullare och Nick, själv tillsammans med sin fru, stod för att packa och skicka. De var tidiga med att sätta en långtgående trend i USA, nämligen milda cigarrer med en full kropp genom täckblad från Ecuador och inlaga från Centralamerika i stort. Under cigarr-boomen på 1990-talet så ville folk ha mer kryddiga cigarrer och Perdomo var inte sen att anpassa sig för att få en plats i de amerikanska humodorerna.

När verksamheten expanderade så gick flytten till Ybor City, Tampa, Florida. Man öppna de även upp en fabrik i Estelí, Nicaragua. Nicholas Senior hjälpte, trots sin höga ålder, till att få igång fabriken. Med denna fabrik fick man fart på produktionen och 1997 sålde man för första gången över 1 miljon cigarrer och cigariller på ett år. 1999 växte man ur även den nya fabriken i Estelí så man byggde en ny från grunden, även denna i samma stad.

Idag håller man till i en 8000 m2 stor fabrik i Estelí som ofta nämns som ”El Monstro. Över 2000 personer jobbar inom Perdomo och Nicholas Jr är fortfarande VD på bolaget med sin fru som Vice VD och deras son Nicholas III går i sin fars fotspår och kommer att ta över efter sin far är planen.