Filtrera på pris

Varumärken

Port Of Gothenburg

Port Of Gothenburg

(Dominikanska Rep)

Taste Port Gothenburgs historia började egentligen när Anders W Bengtsson i September 2018 tog det första Steget mot Pyrenéerna från den franska staden Saint-Jean-Pied-de-Port.

Målet var Santiago De Compostella i nordvästra Spanien. En lång promenad ger en människa tid att tänka och när vandringen på 80 mil eller 34 dagar led mot sitt slut visste han att det var dax att prova något nytt här i livet.

Den första frågan när vandringen var över blev res höger mot San Sebastian eller res vänster mot Porto. Valet föll på Portugal och det kom att innebära att en ny förälskelse uppstod. Portvin var en rund och fyllig bekantskap med en fin sötma som råkar gifta sig perfekt till Anders gamla kärlek cigarr.

Samtidigt i Göteborg Hade Milad Makdesi efter många år som ägare till nn cigarrbutik som han nyss sålt påbörjat en ”normal” tillvaro med fasta tider och månadslön. Gott så, men någonting saknades honom.

Så om två gamla vänner slår sig ihop och söker utmaningar varför inte starta ett importbolag när förutsättningarna är som tuffast? Vin Innebär som ni förstår i staten Sverige ett och annat problem som måste övervinnas Men det är fullt genomförbart.

Att till det göra en cigarr under eget märke när dollarkursen är skyhög och avgifterna för tobakshandel större än någonsin kan väl Inte vara svårare än att fotvandra över tre bergskedjor i norra Spanien resonerade herrarna Bengtsson & Makdesi.
Bara för att krydda anrättningen lite extra kan vi Väl introducera våra cigarrer precis när det svenska rökförbudet på uteserveringar börjar gälla också? Jodå. En perfekt plan hade tagit form .
Låter det här svårt tycker du?

Visst kan det tyckas modigt eller kanske någon skulle säga dumt men det är ju inte heller vilket vin eller vilken cigarr som helst vi valt att presentera.

När det gäller cigarrerna har vi engagerat några av de bästa vi känner i branschen borta i Dominikanska Republiken för att hitta rätt tobak i rätta proportioner.

Blenden i Port Of Gothenburg Robustos och Franciscos består av blad som fått tillräckligt lång tid på sig för att uppnå sin fulla potential.

För Robuston har vi valt skörden 2011 eftersom blenden i det utförandet ger en mustig kompott av choklad och kaffe med en lång söt finish.

Tobaken i Franciscos är från 2015 och trots att blendens sammansättning är Identisk blir karaktären elegantare och ett snäpp mera subtilt raffinerad.

Det här ger två format som i och med att de kalibrerats med olika tobaksgenerationer erbjuder spännande skillnader i smakprofilen. Trots att det naturligtvis samtidigt finns tydliga likheter mellan de två cigarrerna.

Vi vill med Port Of Gothenburg erbjuda hög kvalité i alla led och har inte vikit från det målet någon gång under den långa resa som det Innebär att introducera ett nytt märke på cigarrhimlen. Resten handlar såklart om Tycke och smak men vi känner oss trygga i att våra cigarrer liksom vårt fantastiska vin skall falla de flesta av er livsnjutare på läppen.