Filtrera på pris

Kategorier

Humidorer

Vilken humidor skall jag välja till mina cigarrer?

 

Att köpa en humidor är inte bara nödvändig för att förvara alla dina cigarrer eller cigarrpaket på ett korrekt sätt,  en cigarr humidor är också en vacker möbel och är tillsammans med cigarrsnoppare och cigarrtändare de viktigaste detaljerna i ditt cigarrutövande. På Mr Andersons Cigars hittar ni inte bara humidorer till era cigarrer utan även alla tillbehör så som humidorfuktare, olika fuktregleringssystem med mera. Oavsett om ni vill ha en billig humidor online eller en mer exklusiv stor humidor hittar ni den här på Mr Andersons Cigars. Titta gärna på de populära humidorerna med glaslock och alla andra humidorer till exempel storsäljaren Torino Deluxe från Adorini som är en mycket bra instegs humidor för nybörjare. Hitta din billiga humidor online hos oss!

 

Vad bör man tänka på för att köpa humidorer?

En cigarr mår bäst av att förvaras i en luftfukighet på mellan 64-72% och i en tempratur på mellan 18-22 grader, alltså vanlig inomhustemperatur. Det är därför en humidor är viktig. Tänk på att inte förvara dina cigarrer i kylskåpet då det dels är fel temperatur och att även luftfuktigheten oftast är mycket högre i ett kylskåp.Vad gör en humidor? humidorens uppgift är att se till att fuktigheten i humidoren ligger där i mellan. Humidorens fuktighet kan regleras på olika sätt. Med Boveda påsar med olika luftfuktighets %, med beads, se Xikars kristallfuktare. Dessa fyller man med propylenglykol när kristallerna börjar bli små och kräver minimalt med underhåll.

 

Tips efter köp av en humidor:

När du köper en humidor så följer alltid en humidor fuktare med som du fyller med destilerat vatten, använd aldrig vanligt kranvatten. Det följer även med en hygrometer som mäter luftfuktigheten. Vad man skall ligga på är en sak som diskuteras i olika forum till oändligheten, men man brukar säga att kubanska cigarrer ska ligga på ungefär 65% och icke kubaner något högre. Vårat tips är att du själv provar dig fram till vad du tycker är lämpligt men man kan nog säga aldrig under 64% och aldrig över 72%.

 

Vilka humidorer rekommenderar ni för nybörjare?

Ett mycket vanligt fel folk gör är att de köper en för liten humidor så tänk på att alltid köpa en storlek större än vad du har tänkt dig, tro mig jag har själv varit där och din cigarrsamling har en benägenhet att växa. Adorini Torino Deluxe kan jag rekommenderar till alla nybörjare. Hos oss hittar ni alla storlekar från den minsta humidoren för 10 - 15 cigarrer till stora humidorskåp som sväljer 3100 cigarrer!

 

Hur startar man upp en humidor?

Det är viktigt att starta upp sin humidor på rätt sätt. Det kanske enklaste sättet är att slänga i en Bovedapåse 84% och låta den ligga i ca 14 dagar, Färdigt! Kolla av så att din hygrometer visar 84%, annars justera den så att den visar rätt. Analoga hygrometar har en tendens till att inte alltid visa rätt och de digitala hygrometrar är mer trovärdigare. Det kan också gå fortare än 14 dagar, allt beror på yttre omständigheter så som vilken luftfuktighet det är i det rum ni har humidoren i, men kör ni 14 dagar så är ni på den säkra sidan.

Se mer på Youtube här

 

Gör så här under tiden du startar upp din humidor:

Under tiden som du startar upp din humidor så kan du förvara dina cigarrer i en tätslutande plastlåda med Boveda fuktpåsar i önskad luftfuktighets% - 65% el 69, 72% allt efter tycke och smak. En annan metod är att bara ställa in en skål med destilerat vatten i 14 dagar, nackdelen med denna metod jämfört med Boveda är att ni inte vet den exakta luftfuktigheten efter de 14 dagarna. Jag rekommenderar att först gnida in alla invändiga träytor med destileratvatten med en mjuk svamp och sedan ställa in en skål med destileratvatten.

 

6 tips för att underhålla din humidor:

  • För att dina cigarrer ska må så bra som bara möjligt så se till att din humidor håller tätt för att kunna hålla en så jämn fuktighet som möjligt. När du stänger locket på din humidor så ska du kunna höra ett pysande ljud, då vet du att din humidor håller tätt.
  • Tänk på att inte ha din humidor placerad i direkt solljus då det skapar ett mycket ojämt klimat för dina cigarrer. Detta är extra viktigt om ni köper en display humidor med glaslock, dessa skall alltid förvaras så mörkt som möjligt.
  • Vi på Mr Andersons Cigars lagerhåller humidorer flera olika tillverkare som alla är marknadsledande på sitt område och alla håller mycket hög kvalitet. Våra leverantörer är Tyska Adorini humidorer och Savoy humidorer som tillverkas av det anrika i cigarrkretsar företaget Ashton. Båda tillverkarna använder sig bara av spanskt cederträ invändigt i sina humidorer. Mr Andersons Cigars lagerför även resehumidorer från Amerikanska Xikar som är väldigt praktiska när man är på resande fot och inte har möjlighet att släpa med sig hela humidoren.
  • Om din humidor inte håller den luftfuktighets % som du har tänkt så kan det ha olika orsaker. Det kan bero på att fuktaren i din humidor är för liten och den inte orkar med att hålla luftfuktigheten. Detta är särskilt vanligt under vinterhalvåret då luftfuktigheten inomhus vanligtvis är lägre. Åtgärda detta genom att skaffa en större fuktare eller släng i en bovedapåse till.
  • Din humidor håller inte tätt och även det kan ha olika orsaker. Din humidor kanske står för varmt? Prova att flytta den till en svalare placering. Det kan även bero på att luftfuktigheten är för låg, som bekant så sväller fuktigt trä och har din humidor torkat ut så har det motsatt effekt, så även här rekommenderas att skaffa en större fuktare alternativt slänga i en Boveda påse till i önskad luftfuktighets %.
  • Bästa sättet att underhålla sin humidorer är att kasta ett öga på den då och då för att säkerställa att luftfuktigheten ligger på önskad nivå och justera detta genom att fylla på destileratvatten alternativt byta Boveda påse eller fylla på propylenglykol allt efter vilken metod du har valt att använda. Och lyft gärna på locket då och då för att släppa in lite frisk luft och passa även på att njuta av doften av cigarrer från din humidor.