Köpvillkor

Köpvillkor

ÅLDERSGRÄNS 18 år

Enligt gällande svensk lagstiftning får försäljning av tobaksvaror endast till personer över 18 år. När ni bekräftar köp intygar ni också att ni är över 18 år. Ålder på personer kommer att regelbundet  kontrolleras och olovligt nyttjande av annans identitet polisanmäles.

Alla försändelser från Mr.Andersons Cigars AB  skickas genom postoperatören PostNord AB till ett utlämningsställe. Vi använder Utökad identitetskontroll med Personlig utlämning. Först kontrollerar vi att den som gjort beställningen är myndig och folkbokförd på adressen som angetts i beställningen.

Vad innebär detta?
Med Personlig utlämning lämnas försändelsen endast ut om adressaten visar sin legitimation, signerar och personligen hämtar försändelsen – en fullmakt eller ett bud gäller ej. Leverans- och betalningsvillkoren gäller för beställningar inom Sverige, vi levererar inte tobaksvaror till andra länder.

Lägsta ålder för att beställa tobaksvaror i Sverige är 18 år. Vi kontrollerar i varje order att beställaren har fyllt 18 år och att mottagaradressen är beställarens folkbokföringsadress då det enligt tobakslagen inte är tillåtet att skicka tobaksvaror till annan adress. Beställningar som innehåller tobak skickas till ett utlämningsställe och mottagaren ska personligen hämta ut försändelsen och legitimera sig.

PRISER
Moms ingår i priset med f.n. 25%.  När avgift för frakt tillkommer och visas i så fall i varukorgen och i kassan. Order över 699 kronor är alltid fraktfri, under detta belopp utgår en fraktavgift om 59 kronor.
Mr Andersons Cigars erbjuder följade betalningsalternativ:

All betalning sker genom säker krypterad anslutning och sköts via vår samarbetspartner Klarna. De betalsätt som kan användas är:
Swish
Kortbetalning
Direktbetalning via Bank
Faktura
Avbetalning
Mr Andersons Cigars ansvarar inte för om kund skrivit in fel uppgifter vid köpet vilket senare leder till att en fakturan inte kommer fram.

Klarnas fakturalösning (Privatperson)

I samarbete med Klarna erbjuder Mr Andersons Cigars att handla med faktura och delbetalning. När du väljer faktura som betalsätt får du hem dina varor innan du betalar. Du kan sedan välja att betala hela beloppet med en gång eller dela upp betalningen i mindre delar. Fakturan förfaller inom 30 dagar. Det tillkommer ingen aviavgift för att betala med faktura.

När du fått fakturan kan du välja att delbetala upp till 36 månader genom att betala in det lägsta belopp som är angivet på fakturan. Vid delbetalning tillkommer en ränta på 19,2% per år. En mindre kreditprövning görs som i vissa fall vilket innebär kreditupplysning. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta.

För att se fullständiga villkor för Klarnas faktura på deras hemsida www.klarna.com 

Allmänna villkor för faktura och kontokredit

Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation

                                                                                                                                                      Återbetalning

Du som har betalt din faktura men ändå ångrat ditt köp har ett tillgodohavande hos Klarna. För återbetalning av tillgodot behöver vi kontaktuppgifter och kontouppgifter från dig, vi lagrar inte dessa uppgifter i samband med din betalning. Kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/

ORDERBEKRÄFTELSE
En orderbekräftelse skickas direkt efter att din betalning blivit godkänd. Orderbekräftelsen är en bekräftelse på att vi mottagit din order OCH SKULLE NÅGOT SAKNAS PÅ ER ORDER KONTAKTAR VI ER SNARAST MÖJLIGT.

LEVERANSTID
Vi har som målsättning att erbjuda branschen snabbaste service och skickar alla order inom 24 timmar. Normal leveranstid för postgång är 1-3 vardagar. Under högsäsong kan längre leveranstider förekomma. Vi skickar vanligen varor måndag till fredag. Vid långhelger kan längre leveranstider förekomma då  cigarrerna inte skall förvaras på posten för länge.


För att få er leverans innan helgen så bör du lägga din order senast klockan 15:00 på onsdagen.

LEVERANSSÄTT
Mindre paket skickas som brev via PostNord och kommer direkt hem till kund. Större paket går som PostNords "MyPack Collect" om det inte går att skickas som brev och ska då hämtas ut på närmsta utlämningsställe. Mottagaradressen måste alltid vara till personen som beställt varan, detta då vi måste kunna säkra åldern på köparen. Notera att det endast är beställaren som kan hämta ut paketet, detta kontrolleras hos ditt ombud och du måste ha legitimation med dig. Ditt personnummer får inte vara spärrat eller på annat sätt ha hinder för utlämning, om så skulle vara fallet står kund för de extra kostnader som kan uppstå. Vet du att du har ett spärrat personnummer så kontakta kundtjänst innan eller direkt efter att du lagt din order.

Notera att paket skickade med MyPack Collect måste hämtas ut av samma person som står på leveransen, det fungerar EJ att hämta med fullmakt/ombud. Du måste ha en giltig svensk legitimation annars kan paketet inte hämtas ut. Mr Andersons Cigars kan inte göra något åt detta utan paketet kommer gå i retur efter c:a 14 dagar. Kostnader för ändrat förfarande (220 kr/paket) samt vår vanliga avgift för ej uthämtade paket debiteras kunden.

Leveranserna skickas alltid emballerade för bästa skydd både mot stötar och mot uttorkning.

FÖRSENAD LEVERANS
I de fall där leveransen är försenad på grund av tredje part, det vill säga leverantören av logistiktjänster (exempelvis PostNord) så ska kund vänta minst 14 dagar innan försändelsen kan anses vara försvunnen och ersättning kan utbetalas. Detta på grund av att försvunna försändelser ofta kommer till rätta inom någon vecka. Notera att Mr Andersons Cigars givetvis ersätter kund om en order helt försvunnit och inte nått kund, men alltså att parterna avvaktar 14 dagar innan ersättning kan begäras.

FRAKT
Fraktkostnaden är alltid 59:- om beställningen är under 699 kronor. Alla beställningar över 699 kronor skickas helt fraktfritt.

BETALNINGSSKYLDIGHET
Genom att genomföra ett köp är du införstådd med att beställningen innebär en betalningsskyldighet.

REKLAMATION
Reklamation bör göras så fort som möjligt efter leverans. Då vi annars inte kan veta om skadan på produkten uppkommit hos oss eller genom att kunden inte lagrat dem på ett korrekt sätt. Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya, däremot gäller inte garantin vid skador som uppkommit efter att kunden tagit emot varorna. Du som kund är ansvarig för att försändelsen kommer fram till oss. Det är därför rekomenderat att ni skickar en spårbar försändelse. Från det att reklamationen har gjorts så ska varan/varorna skickas tillbaka fortas möjligt, dock högst 14 dagar från det att kund har åberopat reklamationen. Om detta inte sker kan kund behöva ersätta för ytterligare omkostnader för Mr Andersons Cigars AB, så som, men ej uteslutande, att returfraktsedlar blivit obrukbara. För återbetalning används alltid i första hand samma betalsätt som gjordes vid köpet. Det vill säga en faktura krediteras, ett köp med kort återförs till kortet och vid direktbetalning via bank så sätts pengarna tillbaka på kontot. I vissa fall kan vi dock behöva ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer för att göra en manuell återbetalning. Returfrakten betalas tillbaka när vi tagit emot den/de reklamerade varan/varorna. Alternativt så skickar vi ut en returfraktsedel. För köp via Klarnas betallösning gäller deras villkor för återbetalning som du hittar ovan.

ÅNGERRÄTT
Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda varor utan att ange någon anledning. Du har även rätt att returnera använda varor, i detta fall sker ett värdeminskningsavdrag baserat på vilket värde varan har efter användandet. Du kan alltså få tillbaka mindre pengar än du ursprungligen betalat för varan om skicket är sådant att full betalning inte kan tas ut för varan till ny kund. Denna bedömning görs av säljaren. För cigarrer anses dessa inte ha något värde om de tänts, brutits av eller på annat sätt förlorat sin förmåga att säljas till ny kund. Meddelande om ånger ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits . Varan/varorna ska skickas tillbaka skyndsamt, men senast 14 dagar från det att vi fått information av kund om att en retur skall göras. Om så inte sker så kan kund bli betalningsskyldig för omkostnader som uppstått på grund av förseningen. Vid utnyttjande av ångerrätt så står kunden för fraktkostnaden tillbaka till säljaren och kund är ansvarig för att försändelsen når oss. Det är därför rekomenderat att försändelsen skickas som spårbar. För återbetalning förbehåller vi oss rätten att avgöra på vilket sätt pengarna skall återbetalas, oftast sker återbetalning på samma sätt som betalningen gjordes men ibland gör vi insättning till bankkonto. För köp via Klarnas betallösning gäller deras villkor för återbetalning som du hittar ovan. Vi följer Konsumentverkets rekommendationer se: Konsumentverket.se. Ångrar du ett köp räcker det att kontakta oss via e-post men du kan också använda konsumentverkets blankett för ångerrätt och skicka in den till oss. 

SKADOR PÅ PAKET OCH EJ UTHÄMTADE PAKET
Blir din produkt/försändelse skadad i transporten ber vi dig att anmäla händelsen till kundtjänst så fort du kan. Dolda transportskador ber vi dig anmäla inom 7 dagar från mottagandet. Synliga transportskador rekommenderar vi dig att anmäla så snart som möjligt från mottagandet. Senast behöver felet anmälas inom rimlig tid som är 2 månader från mottagandet. Föreligger speciella omständigheter kan det anmälas senare. Om möjligt fotografera emballaget och spara det, detta kan behövas mot transportbolaget vid en eventuell tvist. Underlåtelse att följa dessa riktlinjer kan resultera i att kostnaden för produkten inte ersätts av Mr Andersons Cigars AB.

Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (vanligen om 14 dgr efter att det är skickat så säkerställ att du kan hämta ut leveransen inom denna tid), så fakturerar vi dig 350 kr för vårt arbete med hantering av varorna.

PRODUKTBESKRIVNINGAR
Produktbeskrivningarna på sidan skall endast anses som vägledande. Varje cigarr är unik och lika så är varje persons upplevelse och åsikt kring vad som är gott och inte samt hur smaker upplevs. Vi accepterar ej returer på grund av endast att cigarren inte smakade gott. Vi tar inte heller ansvar för att all information om produkterna är korrekt.

RABATTKODER
En rabattkod är en värdehandling och ska behandlas som en sådan. Vi tar ej ansvar för, eller kompenserar för, om kund förlorat sin kod eller om någon annan fått tag på och använt kunds kod.

PRESENTKORT
Presentkortet är giltigt i 2 år från köptillfället. För presentkort köpta via e-handel så finns även utgångsdatumet skrivet på själva presentkortet.
Presentkortet kan ej lösas in mot kontanter
Förlorat presentkort ersätts ej. Presentkortet ska hanteras som en värdehandling likt kontanter.
Köp med presentkort som sedan, oavsett anledning, returneras kompenseras med nya produkter eller tillgodohavande. Ej med kontanter.
Öppet köp/ångerrätt gäller ej för presentkort
Presentkortet levereras som pdf-fil direkt efter köpet

Vid Tvist går vi alltid på Allmäna reklamationsnämndens linje. Du kan också skapa ett tvisteärende via EUs ODR-plattform.

PERSONUPPGIFTER
Genom att handla hos Mr Andersons Cigars AB accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund. Mr Andersons Cigars AB är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov. Det är viktigt att du läser igenom vår integritetspolicy innan du godkänner ditt köp och därmed dessa köpevillkor (och därmed också vår integritetspolicy). Du hittar vår integritetspolicy (GDPR) här.

SMS-UTSKICK
Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order eller mrandersonscigars.se. Vi använder aldrig sms för reklam.

NEKAT KÖP
Mr Andersons Cigars.se förbehåller sig rätten att neka köp om vi misstänker att varorna kommer hamna hos person under 18-år eller vid misstanke om bedrägeri. Mr Andersons Cigars.se kan också neka köp utan att uppge anledning. Anser du dig felaktigt behandlad så kontakta vår kundtjänst, ett samtal brukar lösa de flesta problem.