Filtrera på pris

Kategorier

Tändare

Cigarrtändare

 

  • En bra och snygg  cigarrtändare med gas är en viktig detalj i ditt cigarrutövande. Mr Andersons Cigars har cigarr tändare i alla prisklasser, billiga cigarrtändare från ca 40kr till exklusiva tändare fr. 995kr. Allt efter tycke och smak.
  • Vi har valt Xikars och Colibri tändare till våra huvudmärken därför att de håller en erkänt bra kvalitet och har livstidsgaranti. tänk på att alla cigarrtändare levereras transportfyllda, vilket i praktiken innebär att de är tomma vid leverans och behöver fyllas på med tändargas innan användning. Ni hittar även hög kvalitativa tändare från Colibri hos oss, bara det bästa! En cigarrtändare ska inte bara tända din cigarr, den ska även ligga skönt i handen och se snygg ut.

"Tänk på att aldrig tända din cigarr med bensintändare då de kan avge smak på cigarren eller cigarillen".

Använd gas cigarrtändare.

  • När man tar ut en en cigarr från humidoren så tänder man den inte direkt under lågan, utan man håller cigarren i 45 graders vinkel och på ca 4-8 cm avstånd där lågan är som hetast och så "toastar" eller som man också säger, rostar cigarren med cigarrtändaren  och snurrar den samtidigt och ser till att man får glöd över hela cigarrens så kallade fot. När ni har fått glöd över hela ytan, sätt cigarren i munnen och se till att cigarren blir ordentligt tänd. Det kan hända att din cigarr brinner snett och behöver justeras. Detta gör man enkel genom att ta sin cigarrtändare och elda på den sida som behöver justeras. På Youtube har vi lagt ut några videos , bland annat om hur man tänder sin cigarr.

Se mer på Youtube här

 

  • Det finns olika typer av cigarrtändare. En cigarr av större modell tänder man bäst med en cigarrtändare med Jet flame låga, även kallad Torch tändare, är både praktiskt och bra. Dessa tändare finns både med en låga, eller två  och även med fler lågor. Vilken man väljer är en smaksak, men personligen föredrar jag en med dubbel torchlåga.