Filtrera på pris

Kategorier

Tillbehör

Cigarrtillbehör


Cigarrer är en materialsport! Dina cigarrtillbehör t.ex tändare, snoppare eller askfat har inte bara en praktisk funktion så som att få ett snyggt bra snitt på din cigarr eller en jämn bra glöd, de har även samma funktion som ett vackert smycke och allt blir så mycket roligare om man har bra grejer. Här på Mr Andersons Cigars så hittar ni allt tillbehör ni behöver till ert cigarrutövande och det där lilla extra.

 

Tändare

 

En cigarrtändare är en viktig detalj i ditt cigarrutövande. Mr Andersons Cigars har tändare i alla prisklasser, från ca 40kr till exklusiva tändare fr. 995kr. Allt efter tycke och smak. Vi har valt Xikars snygga cigarrtändare till vårt huvudmärke därför att de håller en erkänt bra kvalitet och har livstidsgaranti. tänk på att alla cigarrtändare levereras transportfyllda, vilket i praktiken innebär att de är tomma vid leverans och behöver fyllas på med tändargas innan använding.

 

Tänk på att aldrig tända din cigarr med bensintändare då de kan avge smak på cigarren.

 

När man tänder en cigarr så tänder man den inte direkt underlågan, utan man håller cigarren i 45 graders vinkel och på ca 4-8 cm avstånd där lågan är som hetast pch så "toastar" man cigarren  och snurrar den samtidigt och ser till att man får glöd över hela cigarrens så kallade foten. När ni har fått glöd över hela ytan, sätt cigarren i munnen och se till att cigarren blir orrdentligt tänd. Det kan hända att din cigarr brinner snett och behöver justeras, Detta gör man enkel genom att ta sin tändare och elda på den sida som behöver justeras. På Youtube har vi lagt ut några video, bland annat om hur man tänder sin cigarr. 

Se mer på Youtube här

 

Det finns olika typer av cigarrtändare. En cigarr av större modell tänder man bäst med Jet låga,även kallad Torchtändare. Dessa tändare finns både med en låga, eller två  och även med tre och fyra lågor. Vilken man väljer är en smaksak, men personligen föredrar jag en med dubbel torch låga.

 

Snoppare


Att snoppa sin cigarr korrekt är nog det viktigaste för att få en lyckad cigarrupplevelse. Ett misslyckat snitt kan få det sköra täckbladet på din cigarr att spricka eller få ett för dåligt drag. Det rekommenderas att alltid fukta hättan på cigarren först så att inte det sköra täckbladet spricker när du snoppar din cigarr. Du fuktar din cigarr helt enkelt genom att suga på den en liten stund. När man snoppar en cigarr så ska man ta bort enbart den yttersa delen på cigarren. tar du för mycket kan täckbladet spricka och rulla upp sig. Inte roligt!

 

Olika typer av snoppare:


Giljoutin
Kanske den vanligaste varianten av snoppare består an en hållare med ett hål som man för in cigarren i och med ett eller två stålblad snoppar i cigarren. De billigaste och enklaste modellerna i plast ligger på 20 lappen och de dyrare Xikar giljoutinsnopparna av ceramic och stål ligger på upp till 569kr. Xikar cigarrsnoppare har livstids garanti. Vi har även Adorini snoppare som också är av yppersta kvalitet.

Giljoutin snoppare lämpar sig mycket väl till cigarrer av lite mindre ringstorlek.

 

V-Cut
Med en V-cut snoppare så får ni ett vackert V-format snitt i cigarren. Fördelen med det är att man inte får så mycket tobaksflagor i munnen och man får även ett bra drag i cigarren. V-Cut snopparna från Xikar håller en mycket hög kvalitet och har livstidsgaranti.

 

Punch
Med en Punch snoppare så stansar man ut ett cirkelformat hål i cigarren, Fördelen med en punsh snoppare är att den är enkel att ta med sig och tar ingen plats. Många cigarrtändare har inbyggd punsh i botten, vilket är praktiskt om man är på resande fot. Nackdelen kan vara att man kan få ett något sämre drag på grund av att hålen ofta blir ganska små.

 

Cigarrsax
Det kanske elegantaste sättet att snoppa en cigarr är med cigarrsax. Och man får ett snitt som liknar det man får med cigarrgiljoutinen.